Skip Navigation

National Geographic Society This program is distributed in the U.S. and Canada by National Geographic and EHD. [learn more]

Multilingual Illustrated DVD [Tutorial]

The Biology of Prenatal Development


Introduction


PERKEMBANGAN NANG NJERO RAHIM SAK DURUNGE KELAHIRAN

.Basa Jawa [Javanese]


 
Download English PDF  Download Spanish PDF  Download French PDF  What is PDF?
 

Chapter 1   Introduction

Proses dinamik ing sel tunggal menungso yaiku zigot sel neng awake manungsa kuwi biso dadi jumlahe 100 triliun kedaden paling nggumunake nang alam dunyo iki.

Para ilmuwan padha ngerti menawa bagian-bagian sing biasane kudu ono nang awake manungsa iku dibentuk nang njero rahime ibu-ibu pas lagi meteng sak durunge babaran.

Kuwi wektu sing dibutuhake sak durunge kelahiran sing difahami dadi wektu persiapan kanggo mbentuk awake manungsa dadi bagian-bagian sing dilatih menurut gunane dhewe-dhewe, sing dibutuhake dinggo uripe si bayi sakwise kelahiran.

Chapter 2   Terminology

Wektu metenge manungsa kuwi biasane 38 minggu diitung soko jaman sing disebut wektu pembuahan, utawa wektu konsepsi, nganti wayahe babaran.

8 minggu sak wise pembuahan, cikal-bakale manungsa kuwi dijenengake embrio, sing artine "berkembang nang njero". Tahap iki, sing sebutane yaiku tahap embrio, tanda utamane ya kuwi dibentuke bagian-bagian pokok soko awake manungsa.

Mulai umur meteng 8 minggu nganti wektune babaran, "cikal-bakale manungsa nang tahap iki disebut fetus," sing artine "bayi sing durung lahir." Tahap dibentuke fetus kuwi disebut tahap fetal, nang tahap fetal iki awake bayi dadi gede lan mulai ono fungsine.

Kabeh tahap sing disebut tahap embrio lan tahap fetal nang film iki maksude yaiku tahap sak wise pembuahan.
Introduction


Add a Comment

Your Name: Log In 3rd-party login: Facebook     Google     Yahoo

Comment: